Savršen poklon za VENČANJE

Ako razmišljate o tome šta biste mogli da poklonite mladencima, možda će Vam naši predlozi pomoći u odluci koji bi im poklon najviše odgovarao.

Originalan ili očekivan?

Originalne poklone ili sami pravimo ili negde iskopamo ideju tako da smo sigurni da još neko neće pokloniti istu stvar, ali smo zato manje sigurni da li će se originalan poklon dopasti našim mladencima. Očekivani pokloni su sigurna stvar, mladencima će biti od koristi, ali je problem što može doći do dupliranja poklona – dva usisivača, tri pegle itd. Možda je rešenje negde između, pokloniti relativno očekivanu stvar ali na njoj ispisati imena mladenaca (ugravirati, ištampati, izvesti). To mogu biti putne torbe, zidni sat sa njihovom fotografijom, fotoalbum sa njihovom naslovnicom, kožni predmeti sa gravurom, vezene jastučnice, peškiri, šolje ili krigle sa šalom u njihovom stilu, slagalica sa njihovim likom, podmetači za čaše sa njihovim inicijalima, držač za ključeve sa duhovitom porukom, pločica sa imenima za ulazna vrata…

Po pristupačnoj ceni ili baš naprotiv?

Nekada imamo mnoštvo ideja, a vrlo malo novca i tada moramo da upotrebimo maštu kako bismo obradovali mladence i skromnijim poklonom. To će onda biti neki poklon koji će nositi neku ličnu poruku ili će biti toliko jedinstven da će sve oduševiti. Recimo, ručno pravljen natpis za kola Just married, šarene konzerve koje će se vući za mladenačkim autom, lično napravljena torta sa posebnom posvetom na glazuri, ručno ispisan kuvar za početnike u kuhinji, knjiga sa posebnom posvetom… Nekada poklanjamo i skupocene poklone jer su nam mladenci veoma bliski i dragi ili izaberemo poklon prema njima ne pitajući za cenu, a nekada želimo da poklon bude zapažen pa biramo čitave garniture nameštaja, belu tehniku, kućni bioskop, najmoderniji računar, svadbeno putovanje… Nekada je provlačenje kreditnih kartica za veće iznose najmanje opterećenje za trenutni budžet porodice.

Više za mladu/mladoženju ili da bude zajednički?

Obično smo ili sa mladine ili sa mladoženjine strane, a često smo u (ne)prilici da poznajemo samo jednu stranu, a drugu upoznamo tek na venčanju. Onda nam je mnogo lakše da odaberemo poklon za nju, odnosno njega, međutim, kad malo bolje razmislimo, ipak je to njihov zajednički svečani datum, a ne nečiji rođendan. Ako se ipak odlučimo da kupimo poklon za jednu stranu, bilo bi dobro da dodamo i simboličan poklon za drugu stranu, neku stvarčicu koja je univerzalna, kao što je lep set olovaka, neseser za kozmetiku, kravata, ešarpa.

Moderan ili tradicionalan?

Poklon je nekada star i po nekoliko generacija, kao što je porodični prsten, medaljon, minđuše… Ili se poklanja heklani ili vezeni stolnjak, ručni rad naših baka… Na poklon može da se odnese i sveta knjiga, pogača, nešto plavo, nešto staro… Ipak, mladi se češće opredeljuju da svojim vršnjacima poklone savremenije stvari, nove, praktične, po poslednjoj modi, nešto što bi i sami želeli da dobiju.

Poklon ili koverat?

Ako dobijemo pozivnicu na kojoj piše: „Ako nam poklon mislite dati, nadamo se da u koverat može stati”, onda nemamo dilemu oko toga šta bi mladenci najviše voleli da im poklonimo. Ali koja je to suma novca da ne bude ni premalo ni previše? Obično se računa da je trošak oko jednog gosta za svadbu oko 25-30 evra pa se očekuje da poklon bude bar nešto viši od toga. Ako je više članova porodice pozvano, onda je i suma novca po članu manja. Novac je poklon koji će mladenci sigurno znati dobro da iskoriste, za nešto što oni smatraju i lepim i korisnim, po dobroj ceni, što im se sigurno dopada pa makar bilo tradicionalno ili moderno. S druge strane, neki smatraju da je novac potpuno bezličan poklon, nema dušu onog koji poklanja, nije odabran sa namerom i od srca, potroši se u moru drugih poklona iz koverte i ne ostavlja trag onoga koji poklanja.

Zato je na Vama odluka, nimalo laka, ali ni toliko teška jer uvek znate da ako do dana kad odlazite na venčanje ne uspete da pronađete željeni poklon, ostaje Vam ovo poslednje rešenje – predivna čestitka odabrana i posvećena sa mnogo ljubavi i uz nju novac za poklon po njihovoj želji.

 

Blog , ,

Review are closed.

Ko smo mi?

Napravili smo portal na kome se nalaze svi restorani za svadbe i sve ponude koje oni sadrže. Nadamo se da ćemo vam olakšati posao. Tu smo zbog vas.

O nama>>>

Dodaj restoran

Ako želite da se i vaš restoran pojavi na portalu "Restorani za Svadbe" slobodno nas kontaktirajte putem mejla ili telefona. Pre nego što nas budete kontaktirali, vaš restoran mora da ima u ponudi organizaciju svadbi, kako bi se uopšte pojavio na sajtu.

Dodaj odmah>>>