Frizure za venčanje

Uz venčanicu i šminkanje, frizura za venčanje je jedan od detalja koji upotpunjuju izgled svake mlade.

Za početak razmislite na koji način ćete prilagoditi frizuru stilu vaše haljine: podignuta kosa još više će naglasiti haljinu bez leđa ili naramenica, produžiti vrat, istaknuti dekolte, dok će uvojci najviše pristajati romantičnoj suknji.

Želeli bi da imate podignutu kosu, ali kosa vam je za tu frizuru kratka?

Počnite puštati kosu što ranije, kosa raste u proseku 1-2 cm mesečno, a ako će i tada biti kratka, uvek možete staviti umetak kose samo za taj dan. Takve umetke koriste holivudske zvezde za sve prilike poput filmskih premijera i dodela nagrada.

Po čemu se frizura za venčanje razlikuje od obične frizure?

Oblikovanju venčane frizure treba pristupiti na sasvim drugačiji način nego izradi svakodnevne frizure. Prema želji mlade i mogućnostima oblikovanja s obzirom na kvalitetu i dužinu kose, nađemo najbolji odabir frizure da bi se mlada osećala posebno i lepo na dan venčanja.

Zato je pre same frizure potrebno napraviti probnu frizuru, barem dve nedelje pre venčanja, kako bi mlada videla šta joj najbolje stoji, da bi imali dovoljno vremena ako je potrebno napraviti još neke promene na kosi (npr. hitni pakung za negu oštećene kose, bojenje kose ili sveži pramenovi).

Probnom frizurom se izbegavaju situacije neugodnih iznenađenja da mlada na dan venčanja dođe sa fotografijom frizure koja nikako ne odgovara njenom obliku lica ili da njena kosa ne može zadržati zadatu formu.

Šta je sa mladama koje imaju kraću kosom, postoji li rešenje i za njih?

Mlade koje imaju kratku kosu u današnje vreme nije problem osmisliti predivnu frizuru. Postoje razni umeci za kosu (jednokratno rešenje) ili ugradnja ekstenzija (višemesečno rešenje). Ako mlada želi ostaviti prirodnu dužinu kose isto tako možemo izraditi lepu i romantičnu frizuru kojom će zabljesnuti taj dan.

U poslednje vreme zavladao je trend raspuštene kose za venčanja, da li je za takvu frizuru potrebna jednaka priprema kao i za svečanu frizuru?

Bilo kosa podignuta ili raspuštena treba joj jednaka priprema kako bi zadržala formu celu noć. Danas su češće raspuštene romantične kovrdze ili jednostavne i elegantne ravne frizure ukrašene prirodnim cvetom ili nekim drugim ukrasom po želji mlade.

Savet za mlade kako odabrati svoju idealnu frizuru za venčanje?

Frizuru za venčanje treba odabrati u stilu sa venčanicom i osobnošću mlade. U dogovoru sa frizerom koji će isprobati nekoliko frizura odlučićete se za vama najlepšu, najelegantniju, onu koja će vas činiti posebnom i s kojom ćete zablistati na vašem venčanju.

Takođe, bitno je frizera posetiti na vreme kako bi kosa dobila svu potrebnu prethodnu negu za konačno lep, negovan i zdrav izgled.

izvor: www.frizura.rs

sajt: www.restoranizasvadbe.com

Blog

Review are closed.

Ko smo mi?

Napravili smo portal na kome se nalaze svi restorani za svadbe i sve ponude koje oni sadrže. Nadamo se da ćemo vam olakšati posao. Tu smo zbog vas.

O nama>>>

Dodaj restoran

Ako želite da se i vaš restoran pojavi na portalu "Restorani za Svadbe" slobodno nas kontaktirajte putem mejla ili telefona. Pre nego što nas budete kontaktirali, vaš restoran mora da ima u ponudi organizaciju svadbi, kako bi se uopšte pojavio na sajtu.

Dodaj odmah>>>