8 Svadbenih pravila koje možete da prekršite

8 Svadbenih pravila koje možete da prekršite

Naučite koje tradicije su zaboravljene ili promenjene na modernim ceremonijama. Proleće je ispred nas,što znači da sezona venčanja ubrzo dolazi. Ali iako su venčanja uvek tradicionalno održavana, ipak nije sve kao nekad. Parovi vole originalne svadbe sve više i više, a kako je budžet sve tesniji, dosta staromodnih detalja je ostavljeno sa strane. Od toga ko plaća prijem gostiju do koliko dugo nakon venčanja možete da pošaljete poklone, saznajte koja pravila se suspenduju, a koja mogu biti prekršena.

1. Mladina familija ne plaća uvek

Tradicija je uvek nalagala da mladini roditelji plaćaju svadbu, a mladoženjini medeni mesec. Ali zbog recesije poslednjih godina,to više nije slučaj. “Želite da ukažete čast tradiciji tako što ćete dozvoliti mladinoj familiji da preuzmu ulogu u plaćanju ako žele,ali (mladoženjina familija bi trebala )ukažite čast novom običaju tako što ćete se i vi ponuditi“.

2.Vaše venčanje treba da uključi sva godišta i polove

Kuma,kum, baka kao osoba koja kiti svatove,vaša svadba je samo vaša i ne treba je ograničavati.“Današnja platonska prijateljstva nemaju granice, tako da ne bi bio problem ako bi mlada volela da ima kuma uz sebe“.

3. Gosti više nemaju celu godinu da bi kupili poklone

Ovo bi značilo da su neki u nevolji. Nažalost,više nemate mogućnost godinu dana od venčanja da bi kupili poklon mladi i mladoženji. Najprikladnije vreme je tri meseca, tako da je to nešto što bi trebalo što pre da završite. Vaš prijatelj bi se obradovao da mu nakon godinu dana pošaljete poklon, nikada nije kasno. Ali tri meseca vam je dovoljno vremena, pogotovo sada kupovinom preko interneta.

4. Možete ne prisustvovati venčanju

Bili ste na pet venčanja tokom godine,i sa svim troškovima oko haljina, putovanja i poklona, ostali ste švorc.Pa iako vam se desi da vas neki prijatelj pozove na svadbu, u redu je ako kažete da ne možete da dođete. Samo im objasnite usput zašto ne možete. Mnogo modernih mladi razume razdaljinu i putovanja koja vam onemogućuju prisustvo.

5. U redu je tražiti pare na poklon

U današnje vreme kada nam porodice ne žive blizu i na različitim nivoima, u redu je da mlada i mladoženja traže kovertu(pare) kao poklon. Olakšava gostima muku oko poklona. Samo je bitno način na koji ćete i kome ćete pristupiti sa tom željom.

6. Mladoženja sme da vidi mladu u venčanici pre ceremonije

Sujeverje kaže da je loše ako mladoženja vidi mladu obučenu u belo pre nego što dođe do oltara. Ali mnogo parova ovo izbegava zarad svojih nekoliko privatnih trenutaka i seta fotografija. Ako su veoma tradicionalni, onda se neće videti. Ali fotograf će ih ohrabriti,jer je mladina šminka sveža i frizura tek gotova i kako će imati super fotografije ako se tada slikaju.

7. Muškarac može da nosi ili ostavi burmu

U zavisnosti gde ste odrasli, sigurno imate normu o tome da li muškarac treba da nosi ili ne nosi burmu. Ali danas to najviše zavisi od mladoženje, dokle god je mlada saglasna sa odlukom. To je lična odluka.

8. Ne morate da imate svadbenu tortu za dezert

Sve češće moderni parovi zamenjuju tortu sa kolačima ili desertima manjeg tipa. To nekad nije loše,jer ne vole svi torte,a i mala deca više vole slatkiše u raznim oblicima. Lakše ih pojedu i uz manje nereda.

Šta vi miliste ovim pravilima koje možete da prekršite? Da li ih postoji još? Iskomentarišite

Tekst pripremala redakcija sa portala RestoraniZaSvadbe.com

 

 

Blog , ,

Review are closed.

Ko smo mi?

Napravili smo portal na kome se nalaze svi restorani za svadbe i sve ponude koje oni sadrže. Nadamo se da ćemo vam olakšati posao. Tu smo zbog vas.

O nama>>>

Dodaj restoran

Ako želite da se i vaš restoran pojavi na portalu "Restorani za Svadbe" slobodno nas kontaktirajte putem mejla ili telefona. Pre nego što nas budete kontaktirali, vaš restoran mora da ima u ponudi organizaciju svadbi, kako bi se uopšte pojavio na sajtu.

Dodaj odmah>>>